ZDRAVLJE NA DOHVAT RUKE

NEKA UPALA SINUSA I LEČENJE ANTIBIOTICIMA POSTANE PROŠLOST: Na ove prirodne načine se možete rešiti uporne infekcije!

0

Za svaku tegobu postoji lek u prirodi.

foto: SHUTTERSTOCK
foto: SHUTTERSTOCK

Sinusne infekcije česta su pojava kod sve većeg broja ljudi. I dok zapadna medicina ovakve infekcije leči antibioticima, steroidima, antiinflamatornim lekovima, a u nekim slučajevima i operacijom, mi vam donosimo neke prirodne lekove za lečenje ove infekcije:

 

Prvi korak: Lečite simptome

 

• Pijte mnogo vode, vrele supe, čaja bez šećera - uopšteno hidrirajte organizam. Izbegavajte kofein, alkohol, pušenje.... Sve ove supstance dehidriraju organizam, zgrušavaju sluz i zapušavaju već upaljene disajne puteve.

 

• Rastvorite višak sluzi: jedite ren ili ljutu papriku, oni će otvoriti disajne puteve i rastvoriti sluz. Najbolje je da u čaši rastvorite malo jabukovog sirćeta s vodom i to popijete svako jutro. Ovaj napitak razgrađuje sluz u sinusima.

 

• Masirajte lice - ako vam ne pomaže navedeno, obavezno masirajte lice oko sinusa i na taj način pokušajte da stimulišete prirodno otpušavanje sinusa.

• Inhaliranje - Pokušajte sa starim dobrim inhaliranjem nad šerpom vode u koju ste stavili nekoliko kapi eukaliptusa. Para će razgraditi sluz u sinusima i pomoći će vam da normalno dišete.

 

• Ispiranje slanom vodom - Ako ste skloni čestim infekcijama, obavezno nos i sinuse ispirajte rastvorom slane vode ili fiziološkim rastvorom. U špric uzmite oko 3 ml fiziološkog rastvora i naglo ga ušpricajte u nos.

 

Drugi korak:Popravite imunitet

 

Jak imunitet može da podnese sve, pa i alergijske napade koji se neće završiti upalom sinusa i teškim infekcijama. Stoga je obavezno da radite na jačanju imuniteta.

 

Naša preporuka je da uzimate vitamin C u što većim količinama. Svakodnevno ispijajte limunadu, jedite što više svežeg voća i povrća, a najviše jedite mladi crveni i beli luk.

 

Sinusi, Upala sinusa, Kijavica, Prehlada, Kijanje, Zapušen nos, Curenje iz nosa, Nos, Grip, Suze, tuga, Plakanje, Depresija, Raskid
foto: Profimedia

• Riblje ulje - Davno zaboravljeni lek koji smo kao deca obavezno pili. Danas ga možete naći u kapsulama ili perlicama koje se rastvaraju u želucu. Tako ćete izbeći ne tako prijatan ukus ovog ulja, a pri tome ćete osnažiti telo omega-3 masnim kiselinama.

 

• Ulje origana - Rastvorite samo jednu kap ulja origana u šolju čaja ili čašu soka i to je sasvim dovoljno da osnažite organizam. Ulje origana sadrži antibiotička, antivirusna i antigljivična svojstva. Ovo ulje može i da se udiše kako bi otpušilo sinuse.

 

Treći korak: Eliminišite uzročnike alergije

 

Ako patite od alergije, na vreme ustanovite na šta ste alergični pa koristite odgovarajuću terapiju. Redovno čistite kuću od prašine, grinja i buđi. Ne provetravajte kuću kasno uveče i rano ujutru. Redovno menjajte posteljinu i umivajte se čim uđete u kuću. Kosu perite što češće možete, kao i garderobu jer se alergen iz vazduha zadržavaju upravo na kosi i odeći. Ako ispratite ove korake, možete da zaboravite maramice i sinusne infekcije.

 

 

 

makonda-tracker