obratite pažnju

VREME JE ZA DETOKSIKACIJU ORGANIZMA: Ovih 7 znakova otkriva da je vašem telu neophodno ČIŠĆENJE!

0

Ovo su tipični signali da je vašem telu neophodno unutranšnje čišćenje

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Priroda je to već vrlo pametno uredila: telo nam svakodnevno na razne načine daje znakove - na nama je samo da ih prepoznamo i postupamo u skladu s njima. Ovo su tipični signali da je vašem telu neophodno unutranšnje čišćenje. Ako primetite ove znakove - vreme je za detoksikaciju.


1. Umor

 

Stalna iscrpljenost i umor klasični su znakovi da telu treba odmor - ne u smislu spavanja i opuštanja već od sastojaka koje unosimo hranom i pićem. Očigledno je da je neprestano zauzeto i preiscrpljeno razgradnjom i uklanjanjem toksina. Ako oslobodite svoje telo tog tereta detoksikacijom, brzo ćete otkriti da vaš umor popušta, a vratiće vam se svežina u budnost.

 

 

2. Usporeno razmišljanje

 

Ako primetite da vam treba neobično mnogo vremena za donošenje odluka i razumevanje nečega, to takođe može biti znak da je vaš um izgubio sposobnost brzog razmišljanja, a sve to zbog preopterećenja tela.

 

3. Miris tela

 

Ako se iznenada pojavi neugodan telesni miris, premda inače nemate takve probleme, to takođe može biti pokazatelj da je vašem telu neophodna detoksikacija. Loš zadah se takođe jako često javlja. Međutim, i znoj, kao i intimni miris mogu se pojačati kada je vreme za detoksikaciju.

 

4. Loš ten

 

Koža ne odražava samo stanje našeg mentalnog života, ona je takođe važan pokazatelj kako stoje stvari s našim fizičkim zdravljem. Ako se na koži pojavi crvenilo, akne ili neka druga iritacija, to takođe može biti znak visokog nivoa toksina u organizmu. Uz detoksikaciju, za ovaj problem od velike koristi biće i maske za čišćenje i smirivanje kože.

 

5. Problemi sa probavom

 

Redovna probava bitna je za zdravo telo. Ako dođe do zastoja, uklanjanje štetnih toksina više ne može funkcionisati. Ako patite od zatvora, trebalo bi da hitno rasteretite telo detoksikacijom.


6. Gojenje

 

Ako se hranite isto kao i pre, niste manje aktivni u sportu, a i dalje se gojite - to može imati ukazivati na hormonski disbalans, ali i to da je telo preopterećeno toksinima. Omogućite telu pravilan detoks koji će mu vratiti neophodnu ravnotežu.

7. Nesanica

 

Tokom noći telo bi trebalo da se smiri i odmori. Ali, to zasigurno neće biti moguće ako se previše bori s toksinima. Ako ne uspevate da spavate uprkos nekim trikovima za bolji san i vežbama opuštanja, detoksikacija vam može pomoći.

 

 

makonda-tracker