njen način

NE VOLI DIJETE, A IZGLEDA KAO BOGINJA U 54. GODINI: Lepa Elizabet Harli otkrila tajnu svog zdravlja i perfektne linije

0

Elizabet Harli već decenijama smatramo ikonom lepote, a izgleda da se neće tako brzo odreći tog statusa.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Bavljenje fitnesom omogućava joj neverovatno telo i u 54. godini, a prehrana joj pomaže u očuvanju lepote i mladalačkog duha. Za svoju formulu uspeha kaže da je vrlo jednostavna: što više vežbanja, nutritivno bogata ishrana i odvajanje vremena za opuštajuće aktivnosti. U nastavku otkrivamo prehrambene navike kojima je Elizabet očuvala svoju lepotu i fantastičan izgled tako dugo vremena.

Hidratacija joj je prioritet

 

Elizabet kaže kako popije dve čaše tople vode odmah nakon ustajanja. ''Ima prilično bljutav ukus, ali je fantastična za digestivni trakt", izjavila je Elizabet za strane medije. Stručnjaci kažu kako se radi o izvrsnoj navici kako bi se započelo s hidratacijom do kraja dana. Elizabet uvek sa sobom u torbi nosi vodu, ovo najzdravije piće nalazi se i na noćnom ormariću pored uzglavlja njenog kreveta.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

"Volim jednostavnu, prirodnu i laganu hranu. Ne volim zapravo hemijski obrađenu hranu s puno aditiva'', izjavila je za strane medije. Kada se nalazi na svome seoskom imanju, Elizabet se uvek trudi da jede hranu koja je lokalno uzgajana, što se najviše odnosi na meso i povrće. Neke kulture čak uzgaja i u svome vrtu .

''Tokom leta jedemo voće i povrće iz mog vrta. Nekad sam imala malu organsku farmu i meso koje sam davala svome sinu je bilo s farme. To očito nije dostupno svim ljudima, ali potpora lokalnim proizvođačima može biti dobra stvar", zaključila je Elizabet.

 


Tokom dana jede balansirane obroke

 

Elizabetini obroci se uglavnom temelje na biljnoj prehrani, a evo kako izgleda njen dnevni meni:

 

Doručak: Nakon jutarnjeg treninga, Elizabet kaže da se puni energijom uz grčki jogurt, bananu i malo meda.

 

Ručak: Obično pojede činiju vegetarijanske supe.

 

Večera: Uglavnom se sastoji od grilovane piletine i s puno povrća .

 

Ne praktikuje dijete

 

Elizabet praktikuje holistički pristup prehrani koji podrazumeva i svesno lagano jedenje bez ometanja, npr. telefona, te uživanje u obroku. ''Moja probava se unapredila otkad sam poslušala taj savet'', rekla je Elizabet za strane medije.

 


 

makonda-tracker