mršavite kao italijanke

ONE SE NE ODRIČU TESTENINE, ALI NA NJIHOVOM TELU TO SE NE VIDI: Italijanke se služe ovim TRIKOVIMA za vitku liniju!

0

Bitno je dobro se organizovati i nećete morati da se odričete omiljene hrane.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Italijanke su poznate po tome što vole da uživaju u hrani, ali to ne znači da će se pomiriti s viškom kilograma! U održavanju vitke linije pomaže im i svakodnevni trik od 15 minuta koji svako može da kopira!

 

Dame koje potiču iz zemlje mode imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele - hleb, testeninu, sladoled, vino... Kalorije kontrolišu tako što jedu jednostavne i celovite namirnice, stavljaju manje preliva i sosa i jedu male porcije.

 

Zbog takvog načina konzumiranja hrane, Italijanke ne moraju da idu na dijete, a kako bi ostale vitke, služe se i trikom koji je zapravo deo italijanske kulture – kad god su u prilici, odu kratko da prošetaju, obično oko 15 minuta.


Italijanke ponekad šetaju i nekoliko puta dnevno, i to obično posle obroka. Ali, tokom šetnji nećete videti da nose aparate za merenje koraka ili odeću za oblikovanje tela koja podstiče znojenje i mršavljenje.

 

Tokom tih ritualnih šetnji uživaju u sunčevim zracima, razgovaraju sa poznanicima ili u šetnju idu s članovima porodice, što im je i prilika da se druže.

 

Dobrobiti šetnje nakon jela dokazala je i nauka. Istraživanje objavljeno u časopisu "Diabetes Care" pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa.

 

Istraživanja su pokazala i da je šetnja posle večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu da "reprogramiraju" telesni sat i tako vam pomognu da bolje spavate, poboljšate probavu, smanjite nalet insulina koji se događa nakon jela i ubrzate metabolizam - i sve to, a da uopšte nemate osećaj da vežbate!

 

 

makonda-tracker