icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Prirodni lek

Topi masne naslage i popravlja pamčenje: Mešavina sa renom, koja će vas oduševiti

Podeli:

Ova biljka koliko god je ljuta, je ipak mnogo zdrava za naš organizam i treba da bude deo naše ishrane u umerenim količinama

Ren- magična biljka, koja leči mnoge stvari
Ren- magična biljka, koja leči mnoge stvarifoto: Shutterstock

Jedan od najmoćnijih lekova ne samo da će vam popraviti pamćenje za neverovtanih 80 posto, već ćete pri tome otopiti masne naslage s kojima se godinama borite, prenosi Stil.

 

Ključni sastojak je ren koji je bogat vitaminom C, kalijumom, vitaminima B1, B2 i B6, kao i gvožđem, magnezijom i fosforom.

 

Zdravstvene prednosti rena:

 

1. Beli koren rena prirodni je podizač otpornosti organizma. Sadrži vitamin C, kalijum, kalcijum, magnezijum i fosfor, kao i vitamine iz B grupe, te se smatra zaštitnikom od prehlada i drugih sezonskih bolesti.

 

2. Svoju ljutinu zahvaljuje materiji glikozid sinigrin koja otvara sinuse prilikom konzumacije, dok će inhalacija ovim korenom pomoći i pri ublažavanju raznih drugih disajnih problema.

 

3. Prirodni antibiotik i prirodni konzervans nadimci su koji krase ren, jer dokazano sprečava razmnožavanje bakterija.

 

4. Odlična je namirnica ako želite da uradite detoks, jer podstiče čišćenje jetre, kao i izbacivanje štetnih materija iz organizma.

 

5. Ovo ljutkasto povrće olakšava i stabilizuje probavu i podstiče rad creva, posebno ako ga konzumirate uz masne i slane namirnice poput prazničnih pečenja.

 

6. Obloge od narendanog rena smanjiće ukočenost mišića tela, reumatsku bol i odagnati glavobolju (ako oblogu postavite na teme u trajanju od par minuta).

 

7. Ren je i čuvar srca koji podstiče cirkulaciju i deluje reventivno kod kardiovaskularnih bolesti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by oleg (@oleg.supryaga) on

Oprez

 

Aktivne materije u renu mogu da izazovu povraćanje i dijareju ako se konzumira u velikim količinama – posebno ako pripremate tinkture od svežeg korena s više od 80 ml soka.

 

Ren se najčešće renda svež ili poslužuje u kockicama, jer kuvanjem gubi većinu svojih lekovitih svojstava.

 

Sastojci:

 

125 grama rena, 4 limuna, 3 kašike meda, 2 kašike cimeta i komadić đumbira (oko 2 centimetra)

 

Priprema:

 

U blenderu ispasirajte ren i đumbir. Iscedite sok iz limuna, dodajte u blender, dobro izmešajte pa dodajte cimet i med. Dobro povezanu smesu stavite u staklenu posudu.

 

Dva puta dnevno uzimajte po jednu kašiku smese pre obroka, a ako vežbate, pre treninga. Praktikujte ovo tri nedelje i nećete se pokajati kad vidite fenomenalne rezultate.

 

Ren ima mnogo zdravstvenih benificija
Ren ima mnogo zdravstvenih benificijafoto: Shutterstock

 

Inicijalizacija u toku...