Jaka antibakterijska i antikancerogena svojstva

Njegova lekovita svojstva nisu za podcenjivanje: 6 razloga zašto je okej svakodnevno jesti senf

0

Prvi recepti za senf datiraju još iz rimskog doba. Pravi se od vinskog sirćeta, šećera i začina. Bogat je fosforom, magnezijumom, gvožđem, selenom, natrijumom, vitaminom A i proteinima...

 

Kako se pravi senf

foto: Profimedia


Kako je domaća hrana uvek zdravija i sigurnija od one u prodavnicama, a senf zaista nije teško napraviti, dajemo vam proverenu recepturu za pripremu domaćeg senfa bez sirćeta. Ovako spremljen senf u frižideru možete čuvati 6 meseci.

 

Zašto se kaže da je kurkuma začin zlata vredan

Sastojci:

 

2/3 šolje semena slačice (bele ili pomešane sa crnom)

 

1 šolja limunovog soka

 

1/3 šoljice mlake vode

 

1 kašičica soli

 

začini po želji

 

Super predlog plus - majčina dušica, ruzmarin i kari.

 

Priprema:


Pomešati limunov sok sa vodom, u to potopiti slačicu i ostaviti da stoji 3-4 dana. Slačica će upiti svu tečnost za to vreme. Nakon toga samleti ovu smesu do željene strukture i dodati so i začine. Preporuka je da se tek napravljen senf ostavi u frižideru da odstoji par dana, biće ukusniji, a u međuvremenu slačica će izgubiti na ljutini.

makonda-tracker