iz iskustva stručnjaka

Teško da je zaista sveže: Gordon Remzi otkriva šta nikako ne smemo da naručimo u restoranu

0

Ukoliko je ovo vaše omiljeno jelo, imajte u vidu da ga čuveni kuvar nikad ne jede kad izađe.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Gordon Remzi kaže da uvek treba da budete oprezni kad u restoranu poručujete supu dana. Zašto? Pa... postoji velika verovatnoća da ta supa uopšte nije skuvana tog dana. A ni prethodnog, da budemo precizni.

 

Šta on radi, ako ode u restoran i jede mu se baš supa? Uvek pita koja supa je juče bila supa dana. Ako je u pitanju isto jelo, malo je verovatno da je sveže skuvana i drugog dana zaredom.

 

Po receptu Džejmi Olivera: Evo kako se priprema najukusnije testo za picu (RECEPT)

 

- Uvek pitajte koja je supa bila supa dana juče. Ako je ista... Vrlo je verovatno da je sve vreme u pitanju supa meseca - kaže Remzi.

 

foto: Profimedia

Čuveni kuvar ima i još jedan koristan savet: nikad ne bi trebalo da idete na večeru za Dan zaljubljenih. Prvo, zato što je mnogo romantičnije da tada sami nešto pripremite za onoga koga volite, i drugo, zato što je tad u restoranima obično tolika gužva da se sve kuva i služi s mnogo manje pažnje nego obično, tako da nećete imati potpuni ugođaj, prenosi Dejli mejl.

 

- Ne postoji ništa romantičnije od pripremanja hrane za nekoga kog volite, i u kojoj ćete posle zajedno uživati uz flašu dobrog vina - savetuje Remzi.

makonda-tracker