Kulinarski trik

Po receptu Džejmija Olivera: Evo kako se priprema najukusnije testo za picu (RECEPT)

0

Kada budete pripremili picu sa ovakvim testom, nikada se više nećete vraćati staroj metodi.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

 

Sastojci:

  • 1 kg belog brašna
  • plus 200 g fino mlevenog griz brašna
  • 1 kašičica morske soli
  • 2x7 g suvog kvasca
  • 1 kašika smeđeg kristal šećera
  • 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

Način pripreme:

 

Prosejati brašno i so na čistu radnu površinu i napraviti rupu u sredini. U bokalu, pomešati kvasac, šećer i ulje u 650ml mlake vode i ostaviti da odstoji nekoliko minuta, a zatim sipati u vanglu.

 

Koristeći viljušku, dodajte brašno postepeno i zavrtite ga u tečnost. Mešajte dok se masa ne sjedini. Mesiti dok ne dobijete glatku, elastičnu teksturu. Stavite testo u veliku činiju i brašno na vrh. Pokrijte posudu vlažnom krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena dok se smesa ne udvostruči.

 

Sada izvadite testo i mesite ga dok se sav vazduh ne istisne. Možete ga odmah koristiti ili ga držite u frižideru (zamrzivaču) dok je to potrebno. Ako koristite odmah, podelite testo u onoliko loptica koliko želite pica - ova količina testa je dovoljna za oko šest do osam pica srednjih veličina.

 

Pre pečenja, razvučeno testo premažite maslinovim uljem.

 

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

 

Testo za picu

 

Kako da napravite ludo testo

 

Domaće kore za pitu 

 

8 saveta za pripremu ukusne pice

 

Testo za picu s jogurtom 

 

makonda-tracker