Kada budete pripremili picu sa ovakvim testom, nikada se više nećete vraćati staroj metodi.
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
Sastojci:
- 1 kg belog brašna
- plus 200 g fino mlevenog griz brašna
- 1 kašičica morske soli
- 2x7 g suvog kvasca
- 1 kašika smeđeg kristal šećera
- 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
Način pripreme:
Prosejati brašno i so na čistu radnu površinu i napraviti rupu u sredini. U bokalu, pomešati kvasac, šećer i ulje u 650ml mlake vode i ostaviti da odstoji nekoliko minuta, a zatim sipati u vanglu.
Koristeći viljušku, dodajte brašno postepeno i zavrtite ga u tečnost. Mešajte dok se masa ne sjedini. Mesiti dok ne dobijete glatku, elastičnu teksturu. Stavite testo u veliku činiju i brašno na vrh. Pokrijte posudu vlažnom krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena dok se smesa ne udvostruči.
Sada izvadite testo i mesite ga dok se sav vazduh ne istisne. Možete ga odmah koristiti ili ga držite u frižideru (zamrzivaču) dok je to potrebno. Ako koristite odmah, podelite testo u onoliko loptica koliko želite pica - ova količina testa je dovoljna za oko šest do osam pica srednjih veličina.
Pre pečenja, razvučeno testo premažite maslinovim uljem.
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
8 saveta za pripremu ukusne pice