magični detoks plan

Najplaćeniji model na svetu otkriva tajnu svoje lepote: Dva puta godišnje uradite OVO i blistaćete od lepote i zdravlja

0
Supermodel Žizel Bundšen je u potpunosti promenila svoju ishranu, koja je sad pretežno organska i okrepljujuća. Ona je uspela da promeni svoje loše navike, a to možete i vi...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Poznata manekenka nije oduvek bila u potpunosti posvećena svojoj ishrani, pažljivo balansiranoj tako da okrepljuje njen organizam i pozitivno deluje na njen um i telo, piše Elle.rs.

 

Uz pomoć svog porodičnog kuvara Alena Kempbela, organske bašte u kojoj gaji povrće, kao i striktnog detoksa koji obavezno sprovodi dva puta godišnje, Žizel je postala pravi welness guru.

 

Vreme je za detoksikaciju: Uz samo nekoliko jabuka, oporavite organizam nakon proslava! (FOTO)

 

Doručak koji obiluje vitaminima

 

Kako bi započela dan sa puno energije, njena porodica jede za doručak sveže voće i povrće.

Oko 6 ujutru, počinjem dan sa čašom tople vode i ceđenim limunom, kako bih dovela balansirala nivo alkala u telu i pokrenula rad digestivnog sistema. Nakon toga sledi biljni sok i vitaminski smoothie napitak, koji se pravi u blenderu. Pri tome, uvek biram isključivo organsko voće, ističe Žizel.

Užina zasnovana na voću i povrću

 

Ona obožava da pravi voćnu salatu u velikoj činiji, te joj to predstavlja nazdraviju užinu. Ona uglavnom bira različitu vrstu sezonskog voća koju raspoređuje u malim količinama, kako bi obezbedila što veći unos vitamina. Od jagoda i malina, do borovnica i kivija, manekenka otkriva da sve voće bere direktno u svojoj organskoj bašti.

 

Nastavak na sledećoj strani

 

 

 

foto: Instagram

 

Zdrav ručak! Šećer i belo brašno su u njenom zabranjeni

 

Osamdeset posto ishrane u njenoj porodici sastoji se od organskog povrća i žitarica, poput integralnog pirinča, kinoa, prosa i pasulja, a za pripremu ovih namirnica uvek koristi kokosovo ulje. 

Danas, vodim se principom da je telo poput hrama, i ako volite i hranite svoje telo, možete bolje da se osećate.

Mesni obrok

 

Kako i sami možete zaključiti, njena ishrana je zasnovana na svemu što je organsko i zdravo. U domu porodice Bundšen-Brejdi, meso se na trpezi može naći samo jednom mesečno i uglavnom je reč o nemasnom mesu kao što je: organski biftek, patka i piletina. U zamena za ribu, porodični kuvar Alen obično kuva divljeg lososa.

 

Dnevna doza vitamina u jednoj čaši: Zeleni smuti koji ćete voleti da pijete

 

Večera najkasnije do 18h

 

Imati večeri između 17:30 i 18h, daje telu više vremena da obradi hrani, tako da vaš stomak može da odmara dok spavate. Supermodel ovu rutinu upražnjava već duže vreme, te tako postiže tonirano telo od momenta čim se probudi, a kako kaže, oseća se mnogo lakše, jače i obnovljeno.

 

Detoks plan (dva puta godišnje)

 

Detoks je obavezan sa promenom sezone, otkriva Žizel i objašnjava da se on ne odnosi samo na unos hrane.

 

- Tada pokušavam da u svoj plan uvedem mir i tišinu, jer je to idealan način da pripremim svoje telo i um za odmor. Na taj način, fizički i mentalni detoks pomaže da podignem svoj imuni sistem, tako da budem otpornija na mnoge bolesti - kaže ona.

makonda-tracker