najbolje za vas

NAJZDRAVIJE na svetu: Ovih 7 namirnica morate uvrstiti u svakodnevnu ishranu!

0
Da li ste znali da se u vašem domu krije najzdravija hrana na svetu? Super hrana se sastoji od super sastojaka koji vašem telu pružaju sve potrebno za zdravlje.

 

foto: Shutterstock

5. Puter od kikirikija ili badema

 

Ove proteinom bogate namirnice sadrže mononezasićene (oleinska) masne kiseline koje su vrlo dobre za srce. Puter možete i sami da napravite.Brz recept: Izmiksajte 2 šoljice prženog kikirikija ili badema, jednu i pol kašičicu ulja, pola kašičice smeđeg šećera i prstohvat soli. Volite li slađi puter dodajte malo meda.

 

6. Borovnica

 

Ovo super voće bogato je vlaknima, izvrstan je antioksidant i izuzetno koristan za jačanje krvnih sudova. Borovnice su i odličan izvor vitamina C, bioflavonoida, folne kiseline, kalijuma, kalcijuma i gvožđa.Brz recept: Sladoled od vanile ili jogurt prelijte ovim ukusnim voćem i dobili ste zdrav dezert.

 

NE GOJE čak ni kada se jedu kasno uveče: Jedite ih kad god želite i koliko god želite

 

7. Sočivo

 

Sočivo se ubraja u grupu zrnatih mahunarki. Ne sadrži zasićene masnoće, kao ni štetni holesterol, a izvanredan je izvor topivih i netopivih vlakana. Poznata kao energetski vredna namirnica zbog visoke koncentracije B vitamina i velikih količina ugljenih hidrata. Brz recept: Sočivo se odlično uklapa sa paradajzom, lukom, mesom, suhomesnatim proizvodima, maslinovim uljem i ovčjim i kozjim sirevima pa napravite ukusno varivo ili kao prilog mesu.

 

makonda-tracker