Krem-čorba sa brokolijem
Sastojci:
1/2 šolje putera
1 glavica iseckanog crnog luka
1 glavica iseckanog brokolija
4 konzerve pileće čorbe
1 manji komad kačkavalja iseckan na kockice
2 šolje mleka
1 kašika belog luka u prahu
2/3 šolje kukuruznog skroba
1 šolja vode
Priprema:
U loncu istopite puter na srednje jakoj vatri, a nakon toga dodajte luk i pržite ga dok ne porumeni. Zatim ubacite brokoli i sve prelijte pilećom supom iz konzerve. Kuvajte 10 do 15 minuta dok brokoli ne omekša. Smanjite temperaturu i ubacite kockice sira da se istope.
Lekovita supa za telo i dušu: Supa sa knedlama od brokolija
Pomešajte mleko sa belim lukom u prahu i sve to dodajte u prethodnu smesu. U maloj posudi promešajte kukuruzni skrob u vodi dok se ne rastvori. Umešajte ga u supu i kuvajte dok se ne zgusne.