ukusno, a korisno

Zato je zgodna, zdrava i sita satima: Megan Markl svaki dan počinje doručkom koji se pravi za nekoliko sekundi

0

Supruga princa Harija ima svoj jutarnji ritual kom je verna, a nakon što popije šolju vruće vode s kriškom limuna, vojvotkinja prelazi na svoj brz i zasitan doručak pun vlakana.

Princ Hari i Megan Markl tokom posete Kolumbiji
Princ Hari i Megan Markl tokom posete Kolumbijifoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Megan Markl, vojvotknja od Saseksa, nije osvojila samo srce princa Harija nego i miliona ljudi širom sveta koji su njeni veliki fanovi otkako je 2018. ušla u britansku kraljevsku porodicu.


Njene obožavaoce zanima sve – "koja li je tajna zdrave kose Megan Markl", kako kaže Konstrakta, kako ona neguje lice, kako izgleda njen fitnes plan i, naravno, na koji način se vojvotkinja hrani.


Što se tiče ovog poslednjeg, Megan je u više navrata sebe opisivala kao gurmanku, a poznato je da je pre braka s princem Harijem vodila lifestyle blog The Tig, u kom je hrana bila česta tema.

Ja sam neko ko voli hranu, ali uz to cenim i umetnost i veštinu koje su potrebne da bi se napravilo dobro jelo – istakla je bivša glumica.


Šta doručkuje Megan Markl?


Vojvotkinja od Saseksa je žena koja će poslušati lekari i nutricioniste i sigurno neće preskočiti doručak. To je otkriveno i u biografiji "U potrazi za slobodom" koju su napisali Karolin Durand i Omid Skobi, za kog se godinama piše da je Meganin blizak prijatelj.

 

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa
Megan Markl, vojvotkinja od Saseksafoto: CraSH/imageSPACE / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Njen jutarnji ritual počinje šoljom vruće vode i kriškom limuna, posle čega jede svoj omiljeni doručak: grubo mleveni ovas (obično s bademovim ili sojinim mlekom) s bananom i sirupom od agave za sladak ukus – navodi se u ovoj knjizi.


Navodno Megan rado počinje dan i omletom sa sirom, svežim biljem i tostom.


Recept za ovsenu kašu kakvu jede Megan Markl

 

Ovsena kaša s bananom
Ovsena kaša s bananomfoto: Tatiana Volgutova/S

Sastojci:

  • 40 g ovsenih pahuljica
  • 280 ml biljnog mleka
  • 1 banana
  • agava sirup po ukusu


Priprema

  1. Prelijte ovsene pahuljice biljnim mlekom, promešajte i ostavite u frižideru da odstoji preko noći. Kad se setite u toku večeri, promešajte još jednom i dodajte malo sirupa od agave, koji možete zameniti medom.
  2. Sutradan izvadite, dodajte bananu sečenu na kolutiće, dobro promešajte i uživajte u zdravom doručku.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta Kinezi jedu za doručak?

 

makonda-tracker