DAR PRIRODE

Najzdravija biljka zadužena za oporavak organizma: Poseban recept za MATIČNI CRVENI SOK koji će vas vratiti u život

0

Sok od ove biljke se smatra jednim od najzdravijih na planeti, a pored veliko efekta u borbi sa anemijom, efikasan je i za jetru, žuč, štitnu žlezdu, ali i za pankreas.

foto: Shutterstock/Latvels
foto: Shutterstock/Latvels

Aronija važi za najzdravije bobičasto voće, a svi blagotvorni efekti na koje utiče ova biljka su neverovatno značajni za organizam, pa skoro da je i nemoguće nabrojati sve prednosti ove biljke.

 

Sok od aronije je odličan u borbi sa anemijom i po tome je najpoznatiji, ali njegova dejstva za štitnu žlezdu, regulisanje rada pankreasa i čišćenje jetre, nikako nisu za zanemarivanje.

Može se reći da unos ovog soka pomaže celom organizmu u funkcionisanju i održavanju balansa, kao i imuniteta koji nam je neophodan jak i nepobediv u vremenu velikih zaraza.Smatra se da aronija utiče na mišićne degenerativnosti očiju, podstiče zarastanje rana, usporava starenje kože i organizma, sprečava nastanak bora i štiti od negativnog UV zračenja.

 

Matični sok od aronije će postati vaš nezaobilazni i omiljeni napitak, a recept za njegovo spravljanje je jako jednostavan.

 

Kada sazri aronija, stavite je u kese od po jedan kilogram i ostavite u zamrzivač. Zamrzavanje ne škodi ovom voću jer je ono poznato po tome da podnosi niske temperature i biće još sočnija nego kad je sveža. Od kilogram ploda aronije dobićete oko 0,7 litara soka.

 

Aronija
foto: Andrew Pustiakin/Shutterstock

Najbolje bi bilo, ukoliko ste u mogućnosti, da aroniju pustite kroz mašinu za mlevenje mesa i tako dobijete napitak. Na taj način se dobija pravi matični sok, odnosno hladno ceđeni kakav nam je i potreban. 

 

Ne dodajte konzervans, kao ni zaslađivače jer oni ubijaju lekovitost aronije, preporuka je da ga ne držite dugo u frižideru i da ga popijete u toku jednog dana. Aronija zahvaljujući svojim antioksidansima sprečava stvaranje slobodnih radikala koji napadaju naše zdrave ćelije, a time i sprečava starenje, kao i nastanak različitih hroničnih bolesti.

 

 

makonda-tracker