IZNENADIĆETE SE!

MNOGI MISLE DA SU ZDRAVE, A ISTINA JE POTPUNO DRUGAČIJA: OVE namirnice nalaze se na listi NAJNEZDRAVIJIH!

0

Svi znaju da čips, keks, beli hleb i slatki sokovi nisu najpoželjnije namirnice u ishrani, ali postoji hrana za koju mislimo da su dobri za nas, iako to nisu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Naime, nutricionisti otkrivaju kako ljudi imaju pogrešnu viziju zdrave ishrane, u koju nikako ne spadaju sledećih 8 namirnica

 

Voćni jogurt


Hranjivi mlečni proizvodi po svojoj definiciji ne bi trebalo da budu slatki. Iako je jogurt dobra hrana za telo i probavu, onaj s dodanim šećerom ili voćem to nije. On može biti desert, ali i to bi trebalo biti retko. Zapravo, voćne jogurte i slične proizvode treba doživljavati kao povremenu poslasticu, poput čokolade.

Nutricionisti ističu kako je potrebno čitati deklaracije i izbegavati mlečne proizvode koji sadrže zaslađivače i skrob i bolji je da sami pravite voćne jogurte sa svežim voćem, začinima, ekstraktom vanile i prirodnim jogurtom.

 

foto: Profimedia

Pirinač


S nutricionističke strane, beli pirinač manje je korisna za našu prehranu od belog hleba. Ona sadrži ogromne količine ugljenih hidrata koji goje. Ako volite pirinač, bolje je da jedete integralni ili crveni i ne treba jesti maksimalno jednom u dve nedelje.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker