NEĆETE MOĆI DA POVERUJETE

KOLAČ STAR 6.000 GODINA ČINI ČUDA! Evo šta će se desiti ako SVAKOG DANA budete jeli ovu poslasticu od samo DVA sastojka

0

Pomešajte ova sva moćna saveznika ljudskog zdravlja i efekat će biti izvanredan.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

I med i susam namirnice su koje se koriste već vekovima — kako zbog ukusa tako i zbog uticaja koji oni imaju na ukuno zdravlje organizma. Zato ne čudi što se neko dosetio da ih pomeša i napravi moćnu smesu koja predstavlja pravi vitaminsku bombu.


U ovako pripremljenom kolaču nalaze se, naime: mangan, gvožđe, magnezijum, kalijum, kalcijum, Omega-3 i Omega-6 masne kiseline, vitamini A, B i E i još mnogo toga.

 


Ukoliko svaki dan započnete makar jednim kolačićem, poboljšaćete funkciju svojih reproduktivnih organa, ženama će porasti libido, ublažićete bolove u stomaku i menstrualne bolove, a zbog velikog procenta gvožđa u susamu, on se posebno preporučuje ženama koje imaju neredovan ciklus. Zahvaljujući kalcijumu, ova smesa uticaće na zdravlje kostiju. Ona pomaže i u održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi, jača koštanu srž, povećava izdržljivost, stimuliše mentalne aktivnosti, a ne zaboravimo i to da utiče na sjaj i zdravlje kose i kože!

 

foto: Shutterstock

Recept za kolač

 

Pre nekoliko godina, regionalni mediji su preneli recept koji navodno datira od pre šest milenijuma, a mi vam prenosimo kako je on glasio.


Pripema

300 grama susama sameljite tako da dobijete pastu, a onda je pomešajte s medom. Po želji, možete dodati morsku so.


Potom napravite kuglice i ostavite da se zalede. Svaki put kad osetite potrebu za slatkišima, poslužite se ovim kolačićima.

 

 

makonda-tracker