deluju

KAKO HLEB OD JUČE PRETVORITI U SVEŽ? 7 proverenih trikova naših baka koji će vam olakšati život

0

Obavezno primenite ove male tajne iskusnih domaćica i bićete oduševljeni rezultatom.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Bakini saveti uvek su korisni i vredni, a s njima u kuhinji naprosto ne možete pogrešiti.

 

1. Ako nemate pavlaku za zgušnjavanje sosa ili supe, dobra zamena je mešavina maslaca i mleka.

 

2. Maslac ili margarin izrendajte, pa tako nećete morati da čekate da omekšaju za pripremu kolača.

 

 

3. Sveži sir pre upotrebe protisnite kroz sito kako biste dobili kompaktniju masu.

 

4. Za kuvanje bilo koje vrste testenine potrebno je puno vode: na svakih 250 g testenine ide oko 3 litra vode.

 

5. Sok od pečenih voćnih kolača neće iscuriti iz testa ako testo pre pečenja posipate grizom ili hlebnim mrvicama.

 

foto: Shutterstock

6. Pecivo ili hleb od juče malo namočite vodom i ostavite nekoliko minuta u vrućoj rerni – postaće hrskavi kao da su sveži.

 

7. Da bi se kolač sa keksom dobro podigao, pre pečenja, u sredinu zabodite jedan makaron.

 

 

makonda-tracker