dijeta

OVAKAV ASTRO JELOVNIK JOŠ NISTE VIDELI: Svaki znak ima namirnice koje mu najviše prijaju!

1

Na zdrav način možete smanjiti kilažu i poboljšati imunitet

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Vodeni znakovi (Rak, Škorpija, Ribe) U ishranu bi trebalo uvrste i namirnice koje sadrže kvalitetne masti. One potiču sagorevanje masnoća i povoljno deluju na kardiovaskularni sistem ti smanjuju rizik od bolesti srca i umanjuju osećaj gladi.

 

Rak DIJETA: Žene Rakovi su talentovane za kuvanje i imaju potrebu da isprobaju nove recepte. Zato bi se trebalo da se opredele za raznoliku niskokaloričnu ishranu. I za žene i muškarce Rakove preporučljivo je jesti ribu, grožđe, sok od kupusa, brokolia i karfiola. Rak vlada prsima, grudima, stomakom i plućima.

 

Rakovi se lako uznemire i postanu nervozni, što loše deluje na njihovu probavu, a onda i raspoloženje. Kad se osećate malaksalo i bezvoljno, koristite i eterično ulje lavande kako biste ublažili i svoju teskobu. Za brz i jednostavan izvor smirenosti, dodajte par kapi lavande na jastuk pre nego što zaspite. Probudićete se osveženi i bez teskobe. Pomoći će i vežbe disanja i plivanje.

Izbegavajte: masnu hranu, so, gazirane napitke, beli hleb, pivo, slatkiše i rafinirani šećer.

 

Škorpija DIJETA: Rođeni pod ovim znakom mogu u sklopu svoje detoks dijete jesti smeđi pirinač, zelenu salatu, celer, krastavce, trešnje, pomorandže i limun. Muške škorpije su obično zaokupljeni svojim poslovima, pa zbog toga često preskaču obroke. Zbog toga bi njihova dijeta trebala sadržavati hranu koja se brzo i lako pripravlja. Eterično ulje pačulija čini čuda za isceljivanje posledica emocionalnog i psihološkog stresa. Izbegavajte: punomasne proizvode, so, slatkiše i rafinisani šećer.

 

Ribe DIJETA: Ribe vole dobro pojesti, ali često imaju probavne smetnje. I žene i muškarci trebalo bi da jedu hranu bogatu gvožđem, poput jaja,, žitarica, pasulj, spanać, ostriga, grožđa, suvih šljiva, marelica i breskvi. Godi im eterično ulje čajevca koje smanjuje upale.

Izbegavajte: kafu, masnu hranu, poslastice.

 

Zobena kaša za vodene znakove SASTOJCI: 2 šolje zobenih pahuljica; kašika cimeta; 2 kašile borovnica; kašika lanenih semenki; banana; 2 šolje vode; kockica tamne čokolade.

 

Nastavak na sledećoj strani!

 

makonda-tracker