izbegavajte ih

Nikako ih ne jedite za ručak: Ove 3 namirnice će vas ubiti u pojam

0


Da li vas nekad (ili uvek) hvata pospanost nakon što pojedete ručak? Niste jedini, ovaj problem muči mnoge

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prvo što treba da znate da biste to izbegli, jeste da je ručak najbolje jesti oko 12 ili 13 sati. Ako ga odložite za kasnije popodne, verovatno ćete postati jako gladni i zbog toga imati veću želju za hranu punom šećera i masnoća, poput pržene hrane, slatkiša i kolača.

 

Idealan ručak treba da sadrži vitamine, minerale, zdrave masnoće, ugljene hidrate i proteine. Ugljeni hidrati i masnoće daju nam energiju, dok su proteini ključni za pravilno funkcioniranje našeg tela.

 

Namirnice koje je najbolje jesti za ručak su:

 

Posledice su smrtne: Evo koliko često smete da jedete pomfrit, a da ne ugrozite život

 

- Sendviči (sa piletinom, jajima, tunom, sirom ili pečenom govedinom) i testenina od žitarica celog zrna
- Salate
- Riba poput skuše, lososa i sardine
- Supe
- Mahunarke

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

makonda-tracker