Fermentisani proizvod od soje (tempeh) odličan je izvor proteina za vegane, ali i vegetarijance. Osim što ga možete napraviti, tempeh se kupuje u prodavnicama zdrave hrane u obliku table, te se može čuvati u zamrzivaču!
![foto: Profimedia](/data/images/2017/07/21/22/179591_profimedia0152264049_ff.jpg?ver=1500668670)
U 100 g tempeha nalazi se 18,5 g proteina, što je 37 odsto preporučenog dnevnog unosa za odrasle, kažu nutricionisti. Ova količina može se naći u oko 100 g pilećeg ili svinjskog mesa, piše Lovesensa, a veća nego što ima u 100 g mlečnih proizvoda. Poreklom je iz Indonezije i može se spravljati na mnogo načina: možete ga kuvati sa crnim lukom, kupusom i povrćem; možete ga propržiti na ulju, marinirati, dinstati.
Jedite obilno i mršavite drastično: 7 namirnica punih proteina koje smete da jedete svakog dana
Tempeh je bogat zdravim mastima, vitaminom B, sadrži kalcijum, magnezijum, gvožđe, fosfor, cink i bakar, i bogat je biljnim vlaknima, što je odlično za varenje. To ga čini sve popularnijom namirnicom na Zapadu.