Recepti koje volimo

Riba + pivo =savršen ručak: Mediteranski ukus koji ćete dugo pamtiti (FOTO)

0

Obično svi povezuju riblje specijalitete sa vinom. Međutim i pivo vam može postati odličan saveznik do jednog ukusnog i nezaboravnog obroka koji će postati deo vaše svakodnevice. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 1 manja flaša piva
  • 2 šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 500 g fileta morske ribe
  • so i biber
  • brašno za umakanje
  • ulje za prženje

 

Priprema: 

 

1. U činiju sipajte pivo, 2 šolje brašna, prašak za pecivo. Začinite solju i biberom.

 

2. Uvaljajte ribu u preostalo brašno i otresite višak. Umačite komade ribe u pripremljenu smesu od piva, ali je ostavite u smesi 10-ak minuta pre nego što je izvadite.

 

Na tronu hladnih predjela: Rolat od tikvica i sira

 

3. Pržite u zagrejanom dubokom ulju dok ne dobije zlatnu boju, oko 5-7 minuta.

 

4. Ocedite na ubrusima i poslužite odmah uz kriške limuna, tartar sos i povrće po želji.

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker