Obično svi povezuju riblje specijalitete sa vinom. Međutim i pivo vam može postati odličan saveznik do jednog ukusnog i nezaboravnog obroka koji će postati deo vaše svakodnevice.
Sastojci:
- 1 manja flaša piva
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 500 g fileta morske ribe
- so i biber
- brašno za umakanje
- ulje za prženje
Priprema:
1. U činiju sipajte pivo, 2 šolje brašna, prašak za pecivo. Začinite solju i biberom.
2. Uvaljajte ribu u preostalo brašno i otresite višak. Umačite komade ribe u pripremljenu smesu od piva, ali je ostavite u smesi 10-ak minuta pre nego što je izvadite.
Na tronu hladnih predjela: Rolat od tikvica i sira
3. Pržite u zagrejanom dubokom ulju dok ne dobije zlatnu boju, oko 5-7 minuta.
4. Ocedite na ubrusima i poslužite odmah uz kriške limuna, tartar sos i povrće po želji.
( Izvor: Opanak.rs )