Ukus koji se ne zaboravlja

Na tronu hladnih predjela: Rolat od tikvica i sira

0

Pribavite malo zdravog, sezonskog povrća, i napravite rolat koji će oduševiti i vas i vaše drage ukućane i goste. Prijatno!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci za koru:

 

850 g tikvica

 

4 pune kašike mekog brašna

 

4 manja jaja (3 ako su krupna)

 

1 kašičica soli, prstohvat, dva bibera

 

Sastojci za fil:

 

250 g sira

 

250 g kisele pavlake

 

oko 150 g šunke (ili nečeg drugog suvomesnatog)

 

Priprema:

 

Tikvice nije potrebno ljuštiti, nego samo dobro oprati i odseći krajeve. Izrendati i posuti kašičicom soli. Ostaviti da odstoji. Uključiti rernu da se zagreva na 200 stepeni.

 

Ulupati belanca pa dodati žumanca. Zatim dodati brašno i oceđene tikvice. Sve promešati, pa veliki pleh od rerne blago pouljiti i obložiti papirom za pečenje. Uliti smesu u pleh, smanjiti rernu na 180 i peći koru oko 35 minuta. Izvaditi iz pleha, pa tako sa papirom urolati i ostaviti da se ohladi.

 

Nova i ukusnija musaka: Tikvice i meso u kombinaciji kojoj nećete odoleti (RECEPT)(VIDEO)

 

Umutiti pavlaku sa sirom (ako je sir neslan, posoliti). Kada se uvijena kora od tikvica ohladila, odviti pa namazati sa pola mase, složiti red šunke i preko naneti ostatak fila. Uviti u rolat, pa u papir od pečenja i staviti u frižider da malo odstoji, stegne se i ukusi se sjedine.

makonda-tracker