prijatno!

Ukusnija i od italijanske: Kad probate picu Vojvođanku, više nećete ni pomisliti na druge (RECEPT)

0

Na prvi zalogaj ćete biti oduševljeni sočnom i hrskavom picom.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

  • ukuvani paradajz (litar soka od paradajza staviti da provri, smanjiti i ostaviti da uvri pola količine, dodati kašiku šećera, suvog začina, origana i bosiljka)
  • šunka po izboru isečena u tanke listiće
  • topljivi sir koji će se kada odsečete parče pice razvlačiti kao sa reklame
  • 4 krupna šampinjona
  • sveža, tanko isečena mesnata sušena slanina (komadići toliko tanki da se provide - tako će se lepo zapeći i neki delovi postati hrskavi!)
  • origano
  • bosiljak
  • po želji masline i jaje

Po receptu Džejmija Olivera: Evo kako se priprema najukusnije testo za picu (RECEPT)

 

Posle mešenja testa i razvlačenja obratite pažnju koliko pica pravite. Ne pravite sve u isto vreme jer dok poslednja dođe na red za pečenje, testo će narasti i biti previše debelo. Ako pravite veću količinu, najbolje je da deo testa odložite u frižider.

 

Priprema

 

Na razvučeno testo naneti deblji sloj premaza od paradajza, poslagati listiće šunke skoro do ivice testa. Preko bogato narendati sir, preko staviti šampinjone, a odozgo naslagati trake slanine. Dok slažete picu, rernu uključite da se zagreva na najjačoj temperaturi.

 

Kad ste sve složili, ako želite dodajte i masline, na sredinu jaje, komadiće pečenice ili suvog vrata...

 

Na kraju pospite origanom i s vrlo malo bosiljka.

 

Savršen izbor pravih gurmana: Zdrava pica iz tiganja odlična je za početak dana (RECEPT)

 

Stavite picu da se peče, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite dok ivice testa ne počnu da rumene, slaninica takođe, a sir postane tamnožut.

 

makonda-tracker