Ovu laganu salatu možete da jedete i kao obrok
Priprema: Testeninu skuvamo sa malo soli al dente. Kukuruz šećerac skuvamo u slanoj vodi 5-8 minuta. Mladi crni luk naseckamo na sitnije komade.
U činiju stavimo prohlađenu testeninu i kukuruz šećerac. Lagano promešamo. Zatim dodamo mladi crni luk i tunjevinu. Sve lagano promešamo da se smesa ujednači.
Posolimimo i pobiberimo po ukusu. Na kraju dodajemo majonez i sve dobro sjedinomo. Ostavimo u frižideru da se dobro prohladi.
Neka vam kuća miriše na Italiju: Napravite domaće špagete sa pestom (RECEPT)
SASTOJCI
200 g (integralne) testenine
1 konzerva tunjevine u komadima
150 g kukuruza šećerca
2 struka mladog crnog luka
100-150 g (posnog) majoneza
1 kašičica soli, 1/2 kašičice bibera