ODUŠEVIĆE VAS

Poslastica za vrele dane: Napravite osvežavajući banana čizkejk (RECEPT)

0

Slatkiš koji verovatno niste probali do sada oduševiće vas već posle prvog zalogaja

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Priprema: Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini. Dodati šećer, vanil šećer i mutiti dok se šećer lepo ne otopi. Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Na kraju dodati prstohvat soli i cimet. Smesu izliti u okrugli kalup kome se stranica skida. Pečemo u već zagrejanoj rerni na 160 C oko 30-40 minuta.

 

Neslani krem sir sipamo u posudu za mućenje, dodamo šećer i vanil šećer. Mikserom polako umutimo smesu. U malo mlakog mleka dodamo želatin i pustimo 5-10 minuta da bubri. Kada je želatin nabrubreo dodamo ga preostalom mleku. Mleko zatim postepeno dodajemo smesti od krem sira i mutimo mikserom dok se smesa ne sjedini.


Najlepši domaći sladoled koji ćete probati: Napravite parfe od maline i banane (RECEPT)

 

Fil prelijemo preko ispečene i ohlađene kore. Ostavimo u frižideru najmanje 3 sata da se smesa lepo rashladi. Skloniti obruč sa kalupa. Ohlađen kolač sečemo i dekorišemo cimetom i kolutovima banane (može i čokoladnim prelivom). Uživati u predivnom ukusu.

 

SASTOJCI

 

za koru: 4 veće banane, 60 ml ulja, 100 g šećera, 1/2 kesice vanililn šećera, 200 g brašna, 1/2 kašičice praška za pecivo, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1 prstohvat soli, kašičica cimeta

 

Za fil: 900 g neslanog krem sira, 100 g šećera, 1/2 kesice vanilin šećera, 250 ml mleka, 1 kesica želatina

dekoracija: banana, cimet

 

 

 

 

makonda-tracker