Slatkiš koji verovatno niste probali do sada oduševiće vas već posle prvog zalogaja
Priprema: Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini. Dodati šećer, vanil šećer i mutiti dok se šećer lepo ne otopi. Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Na kraju dodati prstohvat soli i cimet. Smesu izliti u okrugli kalup kome se stranica skida. Pečemo u već zagrejanoj rerni na 160 C oko 30-40 minuta.
Neslani krem sir sipamo u posudu za mućenje, dodamo šećer i vanil šećer. Mikserom polako umutimo smesu. U malo mlakog mleka dodamo želatin i pustimo 5-10 minuta da bubri. Kada je želatin nabrubreo dodamo ga preostalom mleku. Mleko zatim postepeno dodajemo smesti od krem sira i mutimo mikserom dok se smesa ne sjedini.
Najlepši domaći sladoled koji ćete probati: Napravite parfe od maline i banane (RECEPT)
Fil prelijemo preko ispečene i ohlađene kore. Ostavimo u frižideru najmanje 3 sata da se smesa lepo rashladi. Skloniti obruč sa kalupa. Ohlađen kolač sečemo i dekorišemo cimetom i kolutovima banane (može i čokoladnim prelivom). Uživati u predivnom ukusu.
SASTOJCI
za koru: 4 veće banane, 60 ml ulja, 100 g šećera, 1/2 kesice vanililn šećera, 200 g brašna, 1/2 kašičice praška za pecivo, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1 prstohvat soli, kašičica cimeta
Za fil: 900 g neslanog krem sira, 100 g šećera, 1/2 kesice vanilin šećera, 250 ml mleka, 1 kesica želatina
dekoracija: banana, cimet