Uživaćete u samoj pripremi za nju ili njega...
Nabacite osmeh, zasucite rukave i pripremite najukusniji tiramisu...
Sastojci za 2 osobe:
70 g patišpanja, jedno žumance, 50 g šećera, jedna pomorandža, 100 g sira maskarpone, 50 g krema (kao za krempite) ili pudinga od vanile, liker od pomorandže, 2 kašike prženih lešnika, korica kandirane pomorandže.
Priprema:
Mikserom penasto umutiti žumance sa polovinom šećera. Dodati
maskarpone i zamirisati kašičicom likera i nastruganom koricom pomorandže.
Ostatak šećera sipati u šerpicu. Dodati malo vode i pržiti (karamelisati) na jakoj vatri.
Izmrviti patišpanj (panetone, komisbrot, kuglof...) i polovinu rasporediti u dva kupa. Sipati polovinu žutog krema, ostatak izmrvljenog kolača, ostatak karamela i maskarpone-krem. Ukrasiti seckanim lešnikom i koricom kandirane pomorandže, ostaviti 2 sata u frižideru da se stegne i služiti.
Savet: da karamel ne bi zagoreo, čim počne da žuti skloniti šerpicu sa vatre i brzo je potopiti u hladnu vodu. Proces prženja se zaustavlja, a ukus neće biti gorkast.
Servirajte i uživajte!