Isprobajte tradicionalni recept u nešto drugačijem izdanju
Sastojci:
mleveno meso 300 g
beli krompir 300 g
crni luk 1 glavica
beli luk 2 čena
so po ukusu
biber po ukusu
žumanca 2
origano po ukusu
Recept za razljevušu: Ponos svake bosanske kuhinje
Za pohovanje:
belanca 2
brašno po potrebi
prezle po potrebi
Krompir skuvajte, ohladite i izrendajte. Izmešajte ga sa mlevenim mesom, sitno iseckanim crnim lukom, belim lukom i žumancima. Posolite i začinite po ukusu i dobro umesite.
Prava domaćinska večera: Napravite uštipke po čuvenom receptu
Od dobijene mase nauljenim rukama oblikujte ćevape i svaki uvaljajte u brašno, pa u ulupana belanca i na kraju u prezle.
Pržite ćevape u dubokom vrelom ulju, ocedite i servirajte sa sezonskom salatom.