ukusno i drugačije

Još hrskaviji, još ukusniji: Ovako se spremaju pohovani ćevapi (RECEPT)

0

Isprobajte tradicionalni recept u nešto drugačijem izdanju 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci: 

mleveno meso 300 g
beli krompir 300 g
crni luk 1 glavica
beli luk 2 čena
so po ukusu
biber po ukusu
žumanca 2
origano po ukusu

 

Recept za razljevušu: Ponos svake bosanske kuhinje

 

Za pohovanje:

belanca 2
brašno po potrebi
prezle po potrebi

 

Krompir skuvajte, ohladite i izrendajte. Izmešajte ga sa mlevenim mesom, sitno iseckanim crnim lukom, belim lukom i žumancima. Posolite i začinite po ukusu i dobro umesite.

 

Prava domaćinska večera: Napravite uštipke po čuvenom receptu


Od dobijene mase nauljenim rukama oblikujte ćevape i svaki uvaljajte u brašno, pa u ulupana belanca i na kraju u prezle.


Pržite ćevape u dubokom vrelom ulju, ocedite i servirajte sa sezonskom salatom.

 

 

 

makonda-tracker