Pita koja se ne zaboravlja

Recept za razljevušu: Ponos svake bosanske kuhinje

0

Ovu naizgled neobičnu pitu pamtiće zauvek, jer je njen ukus nešto što će vas toliko oduševiti, da ćete poželeti da je pripremite još jednom za sebi drage ljude. Dobro je te se sprema za samo 15 minuta!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

200 g kukuruznog brašna


200 g kajmaka


200 g sira


2 dl mleka


3 jajeta


100 g putera

 

Po receptu najboljih turskih domaćica: Đul pita (VIDEO)

 

Priprema:

 

Penasto umutite puter, pa dodajte sir, kajmak i žumanca, i dobro umešajte. Umutite čvrst sneg od belanaca, pa dodajte u smesu zajedno s mlekom i brašnom, piše Stil. Testo izlijte u vruću tepsiju namazanu uljem ili puterom i ispecite. Poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.

makonda-tracker