Spremite ih za doručak ili večeru i oduševićete celu porodicu
Ima li šta lepše, nego kad na stolu zamirišu starinski uštipci po bakinom receptu?
Nema onog ko ih ne voli, pa ako želite da okupiteporodicu za stolom, pripremite ih što pre za doručak ili večeru, piše Stil.rs
Sastojci: 2 jaja, pola praška za pecivo, 250 ml kisele vode, 250 ml mleka, kašičica soli, brašna po potrebi.
Priprema: Pomešajte jaja, prašak za pecivo, so, vodu i mleko, pa dodajte toliko brašna da dobijete glatku, jednoličnu masu, malo gušću od testa za palačinke.
Kašikom hvatajte testo tako da se formira uštipak, i spuštajte u vrelo ulje ili mast. Pržite ih sa obe strane, dok lepo ne porumene.
Šareno, leti samo šareno: Salata od pasulja i pirinča
Poslužite ih kao slani doručak sa sirom, kajmakom, pavlakom ili suvim mesom, a ako želite možete od njih da napravite i poslasticu, ako ih prelijete šerbetom, medom ili poslužite uz džem.
SASTOJCI
2 jaja
pola praška za pecivo
250 ml kisele vode
250 ml mleka
kašičica soli
brašno