Ova salata izuzetno je hranljiva, a može se jesti i kao glavno jelo...
Sastojci:
3 šolje skuvanog pirinča
1 konzerva bubrežastog pasulja
konzerva crnog pasulja
1 i po šolja kukuruza šećerca
4 iseckana mlada luka
1 isečena slatka crvena paprika
kašičica korijandera
Sastojci za preliv:
1/2 šolje maslinovog ulja
1/4 šolje vinskog sirćeta
1 kašika šećera
1 iseckano čeno belog luka
1 kašičica soli
1 kašćičica kumina
1 kašičica čilija u prahu i na vrh kašičice bibera
Priprema:
Sastojke pomešati u većoj posudi, piše Lovesensa, a u manjoj pomešajte sastojke za preliv.
Savršen prilog jelima s mesom: Turska salata od pečenog luka
Preliv pospite po salati i servirajte. Možete preko izrendati sir ili pavlaku, po želji.
( Izvor: Lovesensa.rs )