Turska torta-pita oduševiće sve one koji su odlučili da probaju nešto što nikada do sada nisu...
Sastojci (za 12 komada):
400 g lisnatog testa
pola bajatog hleba
glavica crnog luka
crvena i žuta paprika
50 g salame
kašičica ulja
200 g šampinjona
so
biber
kašičica origana
2 jajeta
žumance
500 g mešanog mlevenog mesa
Priprema:
Odmrznite lisnato testo. Hleb omekšajte u vodi. Crni luk, papriku i salamu iseckajte. Pečurke isecite na režnjeve. Zagrejte ulje, propržite luk. Dodajte papriku, salamu i pečurke, dinstajte dok tečnost ne ispari. Začinite biberom, solju i origanom. Ohladite. Hleb potopite u vodu, iscedite i sjedinite sa mesom, jajima i povrćem.
Doručak, ručak ili večera: Slana torta gotova za pola sata i idealna za svaki obrok (RECEPT)
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Podmažite pleh prečnika 26 centimetara. Polovinu tabli lisnatog testa složite jednu preko druge, a krajeve urolajte. Masu sa mesom rasporedite po testu. Preostalo testo stavite jedno preko drugog, urolajte tako da bude malo veće od pleha, pa prekrijte mleveno meso. Testo prelijte umućenim žumancetom. Pecite 50 minuta. Ukrasite, po želji, biljnim začinima.