brzo i jeftino

Doručak, ručak ili večera: Slana torta gotova za pola sata i idealna za svaki obrok (RECEPT)

0

Meko biskvitno testo sa bogatim punjenjem od povrća lagani je obrok u kojem će uživati cela porodica

 

foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

 

Priprema: U posudi izmešajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo, jaja i ulje. Obarite blitvu, ocedite i iseckajte i dodajte u testo zajedno sa izgnječenim sirom, piše Lepa&srećna.rs

 

Podmažite pleh, sipajte testo i ispecite u zagrejanoj rerni oko pola sata. Još vruću tortu pospite rendanim kačkavaljem.


Savršen prilog jelima s mesom: Turska salata od pečenog luka

 

SASTOJCI

 

šolja kukuruznog brašna

šolja pšeničnog brašna

kesica praška za pecivo

3 jajaeta

½ šolje ulja

½ kg blitve

200 g sira ili kajmaka

so po ukusu

Za ukrašavanje: rendani kačkavalj

makonda-tracker