UVERITE SE I SAMI

Višnje i čokolada su idealna kombinacija za slatkis: Napravite tortu koju će vaši ukućani obožavati (RECEPT)

0
Za svečanu priliku ili posle nedeljnog ručka - ovaj dezert oduševiće svakoga ko ga proba
foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Priprema: Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati šećer, mutiti, dodati seckane orahe i brašno, te mešati žicom. Smesu izliti na pleh sa pek papirom i peći u već zagrejanoj rerni na 150 C oko 15 minuta. Izvaditi koru, ohladiti, preseći na četri dela.

 

Pripremiti žuti fil: umutiti žumanca sa šećerom, pa na pari kuvati žuti fil. Kada se žumanca zgusnu u krem, dodati gustin sa mlekom, puter, pa kuvati na nižoj temperaturi do željene gustine. Podeliti na dva dela.

 

Puding od čokolade umutiti po uputstvu sa 300 ml mleka. Višnje kuvati sa šećerom dok ne uvri veći deo vode. Desetak višanja odvojiti za dekoraciju, ostatak pomešati sa polovinom žutog fila.


Desert za koji vam treba samo 2 sastojka: Ledene kugle od jagoda (FOTO)

 

Na tacnu postaviti koru, filovati žutim filom, pa filom sa višnjama, prekriti korom, filovati čokoladnim-puding filom, prekriti korom, pa filovati žutim, pa crnim-puding filom celu tortu. Ukrasiti ostalim višnjama i srebrnim perlicama, po želji.

 

SASTOJCI

 

Kora: 6 belanca, 6 kašika šećera, 150 g seckanih oraha, 2 ravne kašike oštrog brašna

Fil I: 6 žumanca, 6 kašika šećera, 2-3 kašike gustina, 100 ml mleka, 100 g putera

Fil II: 1 puding od čokolade - bez kuvanja, 300 ml hladnog mleka, 1/2 pakovanja smrznutih višanja, 150 g šećera

 

makonda-tracker