U posudu u kojoj ste topili maslac sipajte slatku pavlaku i dodajte kašičicu meda, te uključite da dođe do tačke vrenja.
Važno: ne sme da provri, samo da se približi tom stepenu. Koristite nezaslađenu slatku pavlaku. Čokoladu za kuvanje Izlomite na kockice i prebacite u dublju plastiČnu posudu. Dodajte maslac i prstohvat soli, i sve to prelijte zagrejanom slatkom pavlakom. Ostavite da odstoji nekoliko minuta da bi se čokolada i maslac istopili, a zatim drvenom varjačom mešajte dok se sva čokolada ne istopi, i masa sjedini.
Znate da je dobro promešano kada smesa postane tamno smeđa i kada na zidovima posude tokom mešanja više nisu vidljive trunčice čokolade.
Dodajte kašikicu ruma i dobro promešajte. Ostavite ganache da odstoji desetak minuta i zatim velikom kašikom sipajte na isečen kolač i to po linijama sečenja. Prijatno!