Kolač od sira: 450 g krem sira; 60 g milerama; 3 jaja; 150 g šećera; 2 kašike brašna; 1 vanilin šećer
Kolač od bundeve; 300 g bundeve; 2 kašike ulja; 180 ml ulja; 200 g smeđeg šećera; 2 jaja; 1 kesica burbon vanila aromatizovanog šećera; 150 g brašna; 1 kašičica cimeta; 1 kašičica muskatnog oraščića; 1 kašičica đumbira u prahu; 1 kašičica sode bikarbone; prstohvat soli.
Glazura od sira: 125 g krem sira; 20 g mlečnog margarina; 250 g šećera u prahu; nekoliko kapi arome ruma; 2 kašike mleka.
Dekoracija: dekor kakao mrvice; sladoled
Savršen desert tokom posta na vodi: 15 minuta deli vas do lešnik pufnica
Priprema:
300 g sveže bundeve izrendati i na malo ulja sotirati u šerpi dok ne omekša i ne ispari višak tečnosti. Kada je gotova ostaviti sa strane da se malo ohladi i pre nego što štapnim blenderom napravite pire dodatno ocediti višak tečnosti.
Masa za kolač od sira: U posudi za mešanje mikserom dobro promešati krem sir, mileram, šećer i vanilin šećer sve dok se sav šećer ne istopi i dobije glatka masa. Nakon toga dodati brašno i dobro promešati. Na kraju dodati jaja (jedno po jedno) i promešati mikserom na manjoj brzini dok se ne dobije kompaktna masa. Ostaviti sa strane.
Masa za kolač od bundeve: U posudu za mešanje staviti ulje, šećer, vanilin šećer i dobro promešati da se dobije klatka masa dodati bundevu i nastaviti mešanje dok se svi sastojci ne sjedine. U drugoj većoj posudi pomešati suve sastojke brašno, sodu bikarbonu i začine. Tu presuti predhodno napravljenu masu od šećera ulja i bundeve i sve dobro promešati mikserom, ali ne perviše.
Glazura od sira: Dobro zamešati sir i margarin dok se ne sjedine i nakon toga dodati prah šećer i aromu ruma. Dobro promešati dok se ne dobije glatka masa. Po potrebi dodati malo mleka da se smanji gustina. Ostaviti u frižider da se hladi pokriveno folijom do momenta upotrebe.
Nastavak recepta na sledećoj strani...