Pita nad pitama

Da li ste za neobičan ručak? Spremite kvrgušu!

0
Toplo i sočno, jelo, idealno za hladne dane...
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

3 bataka sa karabatakom

 

200 g brašna

 

2 jaja

 

400 ml mleka

 

100 ml slatke pavlake

 

So

 

Aleva paprika

 

Ulje

 

Priprema:

 

Odvojite batak i karabatak, posolite, pa na tiganju propržite/prodinstajte meso, prvo na jačoj pa na srednoj vatri, poklopljeno ali da para ima gde da izlazi, bar 15 minuta, može i duže, piše Stil. Dodavati u toku dinstanja malo vode, tek da meso ne počne da se lepi za dno.

 

Brašno razmutiti sa jajima i malo mleka, viljuškom, da se dobije glatko gusto testo. Dodavati mleko i mešati stalno. Testo će biti kao testo za palačinke. Dodati kašičicu soli i malo slatke aleve paprike (i druge začine, ako želite).

 

Sočna Popajeva pita gotova za samo 20 minuta

 

U četvrtasti pleh sipati dve kašike ulja, razliti, staviti u rernu da se ulje ugreje. Na vruće ulje prosuti testo, pa poređati meso. Peći oko 30 minuta na 180-200 stepeni, pa izvaditi. Testo će se dosta naduti ali i splasnuti čim se izvadi, samo će po obodu ostati podignuto. Preliti slatkom pavlakom u kojoj ima malo soli, pa vratiti na još desetak minuta u rernu.

 

Služiti toplo uz gomilu nekog zeleniša.

makonda-tracker