Starinski recepti

Nezaboravna štrudla sa džemom PO IZBORU

0
Ovo je slatkiš kojeg se svako seća, a ovako ćete ga napraviti sami!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

Za testo:

 

500 g brašna (tip 500)

 

250 ml mleka


100 ml ulja


2 jaja


1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)


1/2 kašičice soli


5 kašičica šećera

 

Za nadev:

 

džem po izboru

 

Za premazivanje:

 

1 žumance

 

nekoliko kapi ulja

 

Priprema:

 

U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umeseti glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na pobrašnjenoj podlozi. Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

 

Svi će tražiti repete: Uz ovaj recept ne možete da omante (FOTO)

 

Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh. Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.

makonda-tracker