TOPI SE U USTIMA

Svi će tražiti repete: Uz ovaj recept ne možete da omante (FOTO)

0
Meka kao duša, glatka kao pamuk...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Kockicu kvasca potopiti u malo mleka sa šećerom i malo soli. Kad naraste, sipati u posudu, izmešati sa brašnom, dodati jaje i mast, pa zamesiti testo. Testo ne sme da bude mnogo čvrsto.

 

2. Podelite umešenu smesu na 4 dela i oklagijom razvucite kore. Svaku koru filujte po želji i izboru: sa makom, orasima, rogačem, rendanim jabukama...

 

3. Preko fila poprskati malo ulja, saviti u obliku štrudle i složiti u pleh. Ostaviti jedan sat da još malo naraste, a potom peći u zagrejanoj rerni. Pospite šećerom u prahu i poslužite toplo.


Mali orašasti plodovi u koje ćete se zaljubiti: Savršena poslastica za svačiji ukus (VIDEO) 

 

SASTOJCI

 

1 kg brašna

250 g masti

1 jaje

kockica kvasca

malo mleka

malo soli

malo šećera

Mak, orasi (po želji za fil)

 

foto: Profimedia

 

 

 


 

 

makonda-tracker