oduševićete se

Starinski doručak nezamenljivog ukusa: Probajte lupani kačamak (RECEPT)

1
Sprema se malo duže od klasičnog, ali i te kako vredi
foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Oljušten i na polovine isečen krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Kad provri, odjednom sipajte kukuruzno brašno i napravite rupu na sredini (da bi se ravnomerno skuvalo), piše Lepa&srećna.rs

 

2. Mešajte sve vreme i pustite da vri desetak minuta, pa smanjite vatru i ostavite da se kuva još oko pola sata. Ukupno vreme kuvanja kačamaka treba da bude oko 40 minuta.

 

3. Na kraju varjačom dobro izlupajte masu udarajući u zidove šerpe da se potpuno, gusto sjedine krompir i brašno. Ostavite sa strane oko 5 minuta.


Srpski recept: Domaći hleb koji se ne mesi

 

4. Za to vreme odvojeno pomešajte mleko, sir i kiselo mleko, pa dodajte u kačamak. Sve još jednom dobro promešajte i poslužite.

 

SASTOJCI

2-3 srednja krompira

1,5 šolja kukuruznog brašna

ravna kašičica soli

oko 8 dl vode

1 dl mleka

2 kašike mrvljenog mekog sira

2 kašike kiselog mleka

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker