Sastojci:
2 dimljene svinjske nogice
2 svinjska uveta
pola svinjske glave
1 svinjski rep
3 glavice belog luka
Napomena: može se dodati i dimljena svinjska butkica ili dimljena svinjska kolenica. Da bi se pihtije bolje učvrstile mogu se dodati pileće nogice ili teleće noge, ako mogu da se nadju.
HIT SLANO PREDJELO: Torta od palačinki sa dimljenom slaninom
Priprema:
Sve staviti u veliki lonac, naliti vodom do vrha i kuvati na tihoj vatri ( ili u ekspres loncu), dok se meso ne odvoji od kostiju. Kuvano meso procediti, očistiti od kostiju i nepotrebnim delova, isitniti.
Sitno seckan oćišćen beli luk pomešati sa mesom, raspoediti po činijama i tek onda baliti ocedjenu tečnost. Najbolje je pre pihtijanja probati supu od pihtija pa ako je potrebno dosoliti je, inače se u principu pihtije i ne moraju posebno soliti jer je sušeno meso već posoljeno.