Kad ste umesili testo, počnite da eksperimentišete - za vas smo pripremili 8 ideja kako da spremite palačinke na originalan način, a na vama je da izaberete da li će biti slatke ili slane, piše Stil.rs
1. Rolnice sa ribom i povrćem
Ovo dekorativno, ali veoma ukusno predjelo priprema se na vrlo jednostavan način - u činiji izmešajtekomadiće lososa, seckani luk i seckanu, barenu boraniju. Dodajte pavlaku kako biste sjedinili smesu, nafilujte i urolajte, a zatim secite kao rolat. Ukoliko želite posnu varijantu, umesto pavlake koristite soja sos i zamesite testo bez jaja i mleka.
2. Ruska palačinka
Komadiće piletine začinite vegetom i propržite na malo maslinovog ulja. U malo vode razmutite supu od pečuraka, pa dodajte u 250 ml pavlake za kuvanje koju ste prethodno zagrejali. Izmešajte, pa dodajte komadiće piletine. Prethodno ispečene palačinke nafilujte sosom (ne stavljate meso), smotajte četvrtasto, pa poslužite uz komadiće mesa. Pospite seckanim peršunom i uživajte u obroku!
Nećete odoleti: Čokoladni puding sa kafom i avokadom
3. Slani rolat od palačinki
Zašto bi vam svako predjelo ličilo jedno na drugo?! Svaku palačinku namažite filom od izmešanog sira i pavlake, pa prekrijte seckanom šunkom, krastavčićima i jajima. Umotajte, pa isecite na kriške kao rolat. Inovativno predjelo poslužite uz zelenu salatu i svež paradajz.
Ostale recepte pročitajte na sledećoj strani...
4. Rolnice od palačinki sa čeri paradajzom
Oduševite sve goste i ukućane simpatičnim slanim rolnicama u omiljenom testu! Na palačinke poređajte listiće šunke, namažite pavlakom, pospite bosiljkom, a na ivicu poređajte čeri paradajz. Kad se umota, paradajz će doći tačno na sredinu i dobićete vrlo ukusno i dekorativno predjelo.
5. Palačinke sa čokoladnim bananicama
Priznajte, ideja je fenomenalna! Pripemite fil: 800 ml mleka zagrejte do ključanja, a u međuvremenu u 200 ml mleka razmutite 8 kašika šećera i 12 kašika gustina. Dodajte u provrelo mleko i kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Prohladite, pa dodajte 200 g umućenog margarina. Dobro ohladite, pa namažite palačinke filom, a uz jednu ivicu poređajte čokoladne bananice. Urolajte, a odozgo ukrasite čokoladom rastopljenom u slatkoj pavlaci.
6. Torta od palačinki sa šumskim voćem
Ispecite palačinke, pa pripremite fil: skuvajte 500 ml mleka, 5 kašika brašna, 100 g šećera i 1 vanilin šećer, tako da dobijete fini, beli krem. Kada se prohladi, dodajte 250 g putera umućenog sa 1 kašikom šećera u prahu. Ohladite, namažite onoliko palačinki koliko želite da torta bude visoka i složite jednu na drugu. Poslednju palačinku nekojte mazati. Prokuvajte 500 g smrznutog voća po izboru sa 100 g šećera, pa dodajte 1,5 kesicu želatina pomešanog sa malo soka koji vam je ostao dok se voće odmrzavalo. Time prelijte tortu, a odozgo ukrasite sa malo smrznutog i malo rendanog orašastog voća.
Ostale recepte pročitajte na sledećoj strani...
7. Čokoladne vrećice sa pomorandžom
Zamesite uobičajeno testo za palačinke, samo dodajte dve kašike kakaa. Ispecite, pa na sredinu palačinke stavite punu kašiku eurokrema i nekoliko komadića seckane pomorandže. Skupite palačinku tako da napravite oblik vrećice kao na fotografiji, pa vežite trakom prethodno izrendane kore pomorandže. Ovaj dezert niko neće moći da zaboravi, kako zbog izgleda, tako i zbog ukusa!
Nezaboravne hladne rolnice sa dimljenim lososom
8. Voćne palačinke
Ulepšajte jednostavnu palačinku dodatkom voća! Ispecite palačinke, namažite džemom ili marmeladom po želji, pa dodajte komadiće odgovarajućeg voća. Na primer, ako koristite džem od kajsija, palačinke poslužite uz komadiće ove ukusne voćke. Za još bolji ukus, ukrasite dezert topljenom čokoladom.