ZA OBIČNE I SVEČANE PRILIKE

Jedan recept, a dobijate 8 ukusnih jela: Slatke i slane palačinke koje će vas oduševiti (FOTO)

0
Unesite malo mašte i kreativnosti i oduševite sve goste i ukućane inovativnim dezertom

 

 

4. Rolnice od palačinki sa čeri paradajzom

 

Oduševite sve goste i ukućane simpatičnim slanim rolnicama u omiljenom testu! Na palačinke poređajte listiće šunke, namažite pavlakom, pospite bosiljkom, a na ivicu poređajte čeri paradajz. Kad se umota, paradajz će doći tačno na sredinu i dobićete vrlo ukusno i dekorativno predjelo.

 

foto: Profimedia

 

5. Palačinke sa čokoladnim bananicama

 

Priznajte, ideja je fenomenalna! Pripemite fil: 800 ml mleka zagrejte do ključanja, a u međuvremenu u 200 ml mleka razmutite 8 kašika šećera i 12 kašika gustina. Dodajte u provrelo mleko i kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Prohladite, pa dodajte 200 g umućenog margarina. Dobro ohladite, pa namažite palačinke filom, a uz jednu ivicu poređajte čokoladne bananice. Urolajte, a odozgo ukrasite čokoladom rastopljenom u slatkoj pavlaci.

 

foto: Profimedia

6. Torta od palačinki sa šumskim voćem

 

Ispecite palačinke, pa pripremite fil: skuvajte 500 ml mleka, 5 kašika brašna, 100 g šećera i 1 vanilin šećer, tako da dobijete fini, beli krem. Kada se prohladi, dodajte 250 g putera umućenog sa 1 kašikom šećera u prahu. Ohladite, namažite onoliko palačinki koliko želite da torta bude visoka i složite jednu na drugu. Poslednju palačinku nekojte mazati. Prokuvajte 500 g smrznutog voća po izboru sa 100 g šećera, pa dodajte 1,5 kesicu želatina pomešanog sa malo soka koji vam je ostao dok se voće odmrzavalo. Time prelijte tortu, a odozgo ukrasite sa malo smrznutog i malo rendanog orašastog voća.

 

foto: Profimedia

Ostale recepte pročitajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker