kolač

Germknedla je osvojila svet: Napravite najpopularniji slatkiš za predstojeće praznike! (RECEPT)

0
Bečki specijalitet pod nazivom germknedla osvojio je čitav svet!
foto: Instagram
foto: Instagram

Od kako je prošle godine osvojio ulice čitave Austrije, proglašen je za najpopularniji slatkiš sa prazničnih štandova, piše Stil. 

 

Uživajte u sočnom, mekanom, pufnastom desertu, nalik na slasnu punjenu krofnu!

 

Jedan od najlepših slatkiša može se naći i na vašoj trpezi: Beogradska torta sa bademima

 

Sastojci: 500 g brašna, 15 g kvasca, 220 ml mleka, 2 jaja, 50 g putera, kašika šećera i pola kašičice soli.

Priprema: Kvasac razmutite u malo toplog mleka sa kašikom šećera i ostavite da raste oko 20 minuta. U vangli izmešajte brašno i so sa ostatkom mleka, 2 jaja i puterom koji ste prethodno otopili, pa dodajte kvasac. Zamesite glatko testo i ostavite da naraste oko pola sata.

 

 

Kada se smesa udvostruči, izručite je na radnu površinu i podelite na četiri dela. Od svake četvrtine napravite četiri krofne, pa svaku napunite džemom od šljiva.

 

KESTEN: Poslastica i lek

 

Napunjene germknedle ostavite da odstoje 20 minuta, pa ih kuvajte u šerpi sa ključalom vodom u koju ste dodali malo soli.

Pre kuvanja, svaku knedlu probušite čačkalicom na nekoliko mesta, jer će u suprotnom previše narasti.

 

Napravite medeno srce, omiljeni posni kolač: Sočan i ukusan, a pravi se brzo (RECEPT)

 

Kuvajte ih desetak minuta, i ne zaboravite da ih prevrnete tokom kuvanja.

Kuvane germknedle stavite na poslužavnik i prelijte sa malo otopljenog putera, a zatim pospite makom.

makonda-tracker