Od kako je prošle godine osvojio ulice čitave Austrije, proglašen je za najpopularniji slatkiš sa prazničnih štandova, piše Stil.
Uživajte u sočnom, mekanom, pufnastom desertu, nalik na slasnu punjenu krofnu!
Jedan od najlepših slatkiša može se naći i na vašoj trpezi: Beogradska torta sa bademima
Sastojci: 500 g brašna, 15 g kvasca, 220 ml mleka, 2 jaja, 50 g putera, kašika šećera i pola kašičice soli.
Priprema: Kvasac razmutite u malo toplog mleka sa kašikom šećera i ostavite da raste oko 20 minuta. U vangli izmešajte brašno i so sa ostatkom mleka, 2 jaja i puterom koji ste prethodno otopili, pa dodajte kvasac. Zamesite glatko testo i ostavite da naraste oko pola sata.
Kada se smesa udvostruči, izručite je na radnu površinu i podelite na četiri dela. Od svake četvrtine napravite četiri krofne, pa svaku napunite džemom od šljiva.
Napunjene germknedle ostavite da odstoje 20 minuta, pa ih kuvajte u šerpi sa ključalom vodom u koju ste dodali malo soli.
Pre kuvanja, svaku knedlu probušite čačkalicom na nekoliko mesta, jer će u suprotnom previše narasti.
Napravite medeno srce, omiljeni posni kolač: Sočan i ukusan, a pravi se brzo (RECEPT)
Kuvajte ih desetak minuta, i ne zaboravite da ih prevrnete tokom kuvanja.
Kuvane germknedle stavite na poslužavnik i prelijte sa malo otopljenog putera, a zatim pospite makom.