Sastojci (za 20 štanglica):
400 g ovsenih pahuljica
400 g urmi
300 ml vode
200 g suvog grožđa ili brusnica
100 g suncokretovih semenki
3 kašike kokosovog ulja
4 kašike čia semenki sa 16 kašika vode
2 kašičice cimeta
Priprema:
Pomešajte čia semenke sa vodom i ostavite ih u vodi 10-ak minuta dok se ne stvori čia gel. U međuvremenu pomešajte kokosovo ulje i urme u posudi i stavite ih na laganu vatru, dok urme potpuno ne omekšaju.Tu smesu pomešajte sa 300 ml vode u blenderu sve dok ne dobijete glatku jednoličnu smesu.
9 razloga zašto su urme slatki lek za SVE (FOTO)
Na kraju dodajte sve preostale sastojke, uključujući i čia gel i dobro promešajte. Izlijte smesu u pleh, na koji ste stavili papir za pečenje, i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 35 minuta. Pustite da se štanglice ohlade nekih 15-ak minuta, a zatim ih isecite i uživajte!