Jedan od hilandarskih specijaliteta

Za sve koji žele ručak bez mesa: Jota od pasulja, kupusa i krompira

1
Među raznovrsnim jelima od povrća, za sve one koji su poželeli obrok bez mesa - hilandarski kuvar predstavlja zanimljivi recept. Ispratite ga, i pripremite jelo koje će očarati sve vaše drage ljude...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

100 g pasulja


250 g kiselog kupusa


250 g krompira


100 g paradajz pirea


glavica crnog luka


50 g brašna


50 g belog luka


ulje


so


crni biber

 

Priprema:

 

U jednoj šerpi kuvamo parčad krompira. U drugoj šerpi kuvamo krupniju parčad kupusa. U trećoj šerpi kuvamo pasulj. U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo luk, pa dodamo brašno.

 

Idealno rešenje za belance: Akvafaba, otkriće za sve vegane i vegetarijance

 

Zaprženu smesu nalijemo vodom i ostavimo da se kuva. Kuvani pasulj, krompire i kupus dodamo u tiganj sa zaprškom. Dodamo pasirane češnjeve belog luka i paradajz pire. Posolimo i pobiberimo. Pred kraj kuvanja dodamo sitno seckani peršun.

makonda-tracker