Predlog za čistu peticu

Ezelovo omiljeno jelo: Režim ishrane promenio sam zbog žene, i najviše volim kada mi spremi ovo! (FOTO)

0
Od romantičnog venčanja u maju turska glumačka zvezda Kenan Imirzalioglu, Ezel iz istoimene serije, smršao je sedam-osam kilograma. Zato ga u medijima zadirkuju da je glavni razlog tome 14 godina mlađa supruga Sinem Kobal. Ruku na srce, Sinem i jeste najvećim delom "krivac" za to...

 

Artičoke na maslinovom ulju

Sastojci:

 

6 svežih artičoka ili onih iz konzerve


3 krompira


1 šargarepa


1/2 čaše graška


30 komada arpadžik luka


1 čaša maslinovog ulja


Sok od 1/2 limuna


1/2 veze mirođije


1 kašičica šećera u prahu i soli po ukusu


1 jaje i kašika brašna, po želji

 

Priprema:

 

Sveže artičoke očistiti od tvrdih listova, izvaditi sredinu sa dlačicama, namazati limunovim sokom i prokuvati desetak minuta. Arpadžik preliti vrelom vodom (da se lakše ljušti), oljuštiti i lagano propržiti na maslinovom ulju da porumeni.

 

Šargarepu oljuštiti i iseći na kockice, naliti čašom vode i staviti da se dinsta. Kad provri, nakon pet minuta dodati kockice krompira i dinstati dok upola ne omekša. Ocediti povrće i dodati ga u arpadžik, a zatim i baren grašak (ili iz konzerve), promešati i skinuti sa vatre.

 

Ovo je pravi mafijaški specijalitet: Predstavljamo vam omiljeno jelo Tonija Soprana (RECEPT,VIDEO)

 

Artičoke istrljati limunom i poređati u šerpu. Preko njih staviti povrće, posuti sa malo šećera i soli po ukusu i pola čaše maslinovog ulja, pa naliti čašom vrele vode. Šerpu poklopiti i kuvati na tihoj vatri dok artičoke ne omekšaju.

U nedijetalnoj varijanti umutiti jedno žumace, kašiku brašna i čašu vode pa pre kuvanja kroz cediljku sipati u šerpu sa artičokama da bi se dobio sos. Gotovo jelo posuti seckanom mirođijom, ostaviti da se odmori desetak minuta i servirati. Na sto se može izneti i hladno.

makonda-tracker