icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

slasno

Ovaj recept nećete zaboraviti nikada: Portugalska kukurzna pogača sa medom

Podeli:

  • 5
Kad ga jednom probate, teška srca ćete se vratiti na običan hleb
foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Kukuruzno brašno pomešajte sa mlakim mlekom i vodom, pa ostavite da odstoji desetak minuta. Dodajte kvasac, ulje, med i ostatak brašna, pa umesite glatko testo. Ostavite da stoji sat vremena, pa premesite.

 

2. Oblikujte hleb i stavite u tepsiju, pa ga ostavite da odstoji dok se rerna ugreje na 230 stepeni. Stavite da se peče 5 minuta na 230, pa smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite još 25 minuta, izvadite i prekrijte krpom.


Zanimljivi recept za kiselu zimnicu: Ukusna sve dok ne stigne sveža salata naredne sezone 

 

3. Kad se prohladi, možete da uživate u svom ukusnom hlebu.

 

SASTOJCI

 

2 šolje brašna

1 šolja kukuruznog brašna

1 šolja vode

pola šolje mleka

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika meda

1 kašičica soli

1 kesica kvasca

 

Inicijalizacija u toku...