Sastojci:
1 kg krompira
200 gr slanine
1 krupna glavica luka (ili 2 manje)
50 ml ulja
100 ml suvog belog vina
200 ml pavlake
so i biber
250 gr tvrdog sira
peršun za posipanje
Priprema:
Na vrelom ulju ispržite luk i slaninu, deglazirajte tiganj belim vinom i ukuvajte, piše Lisa. Krompir oljuštite i isecite na kriške, dodajte u tiganj i pržite desetak minuta, pa sve izručite na pleh, prelijte pavlakom, posolite i pobiberite. Pecite desetak minuta u rerni, pospite naribanim sirom, pa vratite u rernu na još pola sata da se zapeče.
Ništa lakše, ništa lepše: Musaka od kuvanog krompira
Napomena: jelo možete pripremiti i sa poluobarenim krompirom, koji ne morate pržiti u tiganju, već samo složite u pleh, pa prelijte lukom i slaninom i nastavite kuvanje po receptu. Jedan od omiljenih dodataka ovom jelu su i kiseli krastavčići - ako su vam po ukusu, ubacite iseckane krastavčiće u krompir pre nego što ga prelijete pavlakom.