LEPI SE ZA PRSTE

Recept čuvan u tajnosti od 1940.godine: Ovo je čuvena sočna piletina kapetana Sanderasa (FOTO)

0
Magična piletina spremnjena na ovaj autentični način nateraće vam vodu na usta
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pronađen je originalni recept pukovnika Sandersa, tvrdi Chicago Tribune. Džoi Ledington, daleki rođak legendarnog pukovnika Sandersa, recept je navodno pronašao u staroj beležnici koju je nasledio od Sandersove druže žene Klaudije koja je preminula još 1997.

 

Džoi je u posedu tajanstvenog recepta već nekoliko godina, a tajni miks 11 začina u strogoj tajnosti drži se još od 1940.

 

Ručno pisani recept dospeo je u ruke Chicago Tribunea koji ga je odmah isprobao. Nakon nekoliko pokušaja i poređenja sa današnjim KFC-om, tvrde da je recept autentičan.

 

Taljatele u neobičnom, ukusnom pesto sosu od kopriva

 

Iz KFC-a su pomalo mistično odgovorili kako su mnogi tokom godina pokušavali da prodru u tajne njihove "magične" piletine, ali nikome dosad nije uspelo.

 

Evo i recepta. Priprema recepta za četiri porcije:

 

Priprema: 30 minuta

 

Upijanje začina: 20-30 minuta

 

Kuvanje: 15-18 minuta

 

Sastojci: 2 šoljice brašna, 2 trećine velike kašike soli, pola kašike suvih listića majčine dušice, pola kašike suvih listova bosiljka, trećina kašike suvog origana, kašika celera, kašika mlevenog crnog bibera, kašika senfa, 4 kašike paprike, 2 kašike belog luka u prahu, kašika suvog đumbira, 3 kašike mlevene bele paprike, kašika mleka, 1 jaje, pileća prsa isečena na pola, kanola ulje.

 

foto: Thinkstock

Postupak:

 

1. U činiji pomešajte brašno sa začinima i biljem te stavite sa strane.

2. Pomešajte jaje i mleko te nakon spajanja u smesu na sobnoj temperaturi umočite piletinu i ostavite da upija sokove 20-30 minuta.

3. Izvadite piletinu iz smese, pomešajte u začine te ostavite sa strane 20 minuta da se ocedi i upije začine.

4. U međuvremenu u velikoj posudi podgrejte oko 7-8 cm ulja u velikoj posudi. Pržite 3-4 komada piletine istovremeno, pazeći da u posudi ne nastane gužva. Pržite do zlatne odnosno svetlo smeđe boje, 15-18 min pri čemu jednom okrenite komade mesa.

 

Ništa lakše, ništa lepše: Musaka od kuvanog krompira

 

Nakon ovog izvadite meso, stavite na papir se upije ulje. Ponovite postupak s ostatkom piletine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker