I to je moguće

Nikad lepše i nikad lakše: Tikvice pohovane u rerni

0
Manje vremena pored šporeta za sočne pohovane tikvice! Niste mislili da može, a mi vam pokazujemo upravo suprotno...
foto: PRofimedia, Profimedia
foto: PRofimedia, Profimedia

Sastojci:

 

tikvice (količina po želji)

 

brašno

 

jaja

 

prezle

 

oko 1/2 dcl ulja

 

so, količina po želji

 

Priprema:

 

Tikvice pripremiti kao i za obično pohovanje, oljuštiti, iseći na tanke pločice, posoliti i ostaviti da puste vodu. Ocediti ih i uvaljati ih u brašno, jaja, prezle. Ređati ih u pleh koji ste blago premazali uljem, i na svaku naneti po dve, tri kapi ulja, koliko spadne sa četkice.

 

Pravi letnji ručak: Pica sa svežim paradajzom

 

Staviti ih u ugrejanu rernu, na 170 stepeni. Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica, samo preokrenite i ostavite ih da se dopeku. To je sve, jako jednostavno i ukusno, naročito zato čto zadrzavaju onu hrskavost.

 

Savet: Na isti način možete napraviti patlidžan, i dodati sir ako želite.

makonda-tracker