Odličan izbor

Pravi letnji ručak: Pica sa svežim paradajzom

0
Tokom leta, potreban vam je lagani ručak koji ne morate dugo praviti. Imamo savršen recept za vas.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Uz šunku i sir tu je i salata - svež paradaz je čini laganijom od ostalih pica, piše Stvar ukusa. 

 

Sastojci: 

Za testo:
300 g brašna  
1 ½  dl mlake vode 
20 g svežeg kvasca 
2 kašicice maslinovog ulja 
so

Za nadev:
150 g sira gaude 
200 g šunke 
1 veliki paradajz  
2.5 dl paradajz pirea 
origano

 

Priprema

1. Izmrviti kvasac (umesto svežeg može se upotrebiti i 1 kesica suvog), dodati mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so pa umesiti testo. Ako je pregusto, doliti još malo vode. Testo treba da bude glatko i ne sme da se lepi za ruke i ciniju.

2. Na namašcen pleh prebaciti testo i rastanjiti ga. Ivice ostaviti malo deblje. Ostaviti da odstoji 15 minuta.

3. Za to vreme izrendati sir i iseci paradajz na kolutove. Paradajz pire zaciniti origanom.

4. Premazati testo paradajz pireom. Poređati šunku, peko posuti 2/3 sira pa složiti paradajz. Rasporediti ostatak sira preko paradajza. Posuti origanom.

5. Pica treba da odstoji oko deset minuta. Za to vreme zagrejati rernu na 200°C. Peći picu 20 minuta.

6. Kada je pica gotova, staviti svež bosiljak.

 

makonda-tracker